Historie Trimcompetitie Volleybal Epe

Historie Trimcompetitie Volleybal Epe: 1968-2022.

Locaties. Begonnen werd er in de gymzaal van de oude Wisselseschool en daarna in de PWA-hal. Tijdens de brand werd er uitgeweken naar de Veluvine in Nunspeet.

Teams. In het begin alleen een team van Thor en Hercules. Daar kwam al snel DSO bij en toen er werd gespeeld in de PWA kwamen er snel heel veel teams bij zoals:  RSG, LTS, Berkhoff, Bouwbedrijf Wissel en teams van de Politie van Epe en Apeldoorn. Ook kwamen er damesteams bij van o.a. Ormi, Hercules, DVM en de Zuukersport. Later steeds meer gemengde teams ook uit Vaassen, Emst , Heerde en Nunspeet.

Organisatie. In het begin werden de wedstrijden onderling geregeld. Daarna werd er een wedstrijdschema gemaakt door Evert Van Hille met hulp van Fr. Mensink. De contributie werd geregeld door Henk en Wil van Dijk, de toenmalige beheerders van de sporthal. In 1974 nam Ab Olthof de organisatie over. Het hele wedstrijdschema werd toen nog helemaal met de hand gemaakt en persoonlijk rondgebracht. Toen Henk van Dijk plotseling overleed kwam er hulp van Gerrit Berkhof en Gerard Riphagen.  Albert Lemmen kwam erbij en toen werd er al een heleboel via internet geregeld wat een stuk sneller ging.

Wedstrijden. Vooral de wedstrijden tussen Hercules (Derk Bosch) en DSO (Jan Post) waren berucht. Maar boven in de kantine was het toen altijd heel lang erg gezellig. Er werd uitgebreid nagepraat en bamzaaien was erg in trek. Meestal was je voor 12 uur niet thuis!  Ormi nam met steeds meer teams deel aan de Trimcompetitie en er was soms ook een behoorlijk niveauverschil. Dus werd er een team van Ormi-4 geadviseerd om aan de Nevobocompetitie mee te doen. Gevolg: 3x achterelkaar kampioen en promotie! Dit legendarische team bestond uit Berry Zimmerman, Ed Dijkgraaf, Wolter Helmholt, Ab Olthof, Evert Broekhuis, Bert Sabel en Dick de Graaf. Omdat volgens het bestuur dit team te zelfstandig werd is het team later uit elkaar gehaald.

Slotavonden.  Gebruikelijk werd de competitie afgesloten met een slotavond met gemixte teams. Altijd een zeer geslaagde happening met wel 100 personen soms. Er werd die avond gespeeld met soms een geblindeerd net wat hilarische tafrelen opleverde. Na afloop werden bekers uitgereikt aan de kampioenen. Later zijn de bekers veranderd in ballen waar je natuurlijk veel meer aan had. De slotavonden werden ook nooit voor 12 uur afgesloten. Wim Elskamp trakteerde de hele zaal soms op appeltaart en er werden sigaren gerookt van Henk ten Tije. Gevolg: een aantal mensen behoorlijk beroerd.

Brand in de PWA.  Na de brand in de PWA moest er naarstig gezocht worden naar speelruimte. Dit is over het algemeen door Albert Lemmen prima gelukt.  Ook de wethouder heeft ons toen flink geholpen en bij Ormi was er nauwelijks ledenverlies.

Toekomst. De animo om mee te spelen loopt overal in den lande terug. Maar toch is er nog een behoorlijk aantal teams dat mee wil doen. Het is veel zakelijker geworden omdat alles via internet gaat maar als iedereen eenmaal in de zaal is wordt er met veel plezier en enthousiasme gespeeld. En dat met of zonder scheidsrechter!

Historie standen: elders op de website staan alle eindstanden die bekend zijn.

Seizoen 2018-2019. Dit seizoen neemt Gerard Riphagen afscheid van de organisatie en neemt Albert de financiële zaken over, in overleg met de penningmeester van ORMI, die de ontvangsten en uitgaven gaat bijhouden. We blijven wel financieel onafhankelijk.

Seizoen 2020-2021. Vanaf maart 2020 is er de corona pandemie over de hele wereld en alles komt stil te liggen, dus ook de trimcompetitie. Geen trainingen en wedstrijden meer, een abrupt einde van het seizoen 2020-2021. Ook geen slotavond, geen kampioenen en geen feestelijk afscheid van Ab Olthof. Ab stopt namelijk als medeorganisator van deze competitie. De organisatie heeft hem persoonlijk bezocht en met een presentje bedankt voor zijn jarenlange inzet en samenstellen van bovenstaand stukje historie.

Seizoen 2021-2022. Dit seizoen is  wel gestart, maar met minder teams. In oktober moest echter toch weer gestopt worden en in februari 2022 is weer gestart, waarbij opnieuw 2 teams afhaakten. Het was tot halverwege februari erg ongezellig zonder Sportcafé, toeschouwers en met verplichte coronapas. In de loop van het seizoen nam Han van Beek de plaats in van Harold Schuur, zodat de organisatie weer compleet is.

Seizoen 2022-2023.

Seizoen 2023-2024. Van begin oktober tot medio april wordt deze competitie afgewerkt in de PWA en in het Kulturhus in Oene. We hebben 2 klassen van 7 teams, dus opnieuw afhakers. De organisatie heeft er voor gekozen de wedstrijden niet elke week te spelen: er waren dus wat donderdagen zonder recreanten in de PWA. Maar we hadden wel de beschikking over 2 velden vanaf 20:00 uur, een ware luxe. Helaas was de animo voor de slotavond erg minimaal.