Opzet 2019-2020

Het seizoen loopt van 19 september 2019 tot en met 23 april 2020 (tevens slotavond) en alle wedstrijden zijn (weer) in de PWA-sporthal. De volleybalvereniging Jumbo Van Andel-Ormi heeft elke speel(donder)dag één veld beschikbaar gesteld van 20:00-21:30 uur. Daarom kunnen we nu ook weer tegemoet komen aan een beperkt aantal teams die vroeg willen spelen. Omdat Gosschalk alle wedstrijden vroeg speelt, blijven er dus 17 wedstrijden over voor de overige teams die dat wensen!

Naar aanleiding van de gehouden enquête leek het de organisatie het beste om 3 klassen van 7 teams te maken en een hele competitie te spelen: dat betekent 12 wedstrijden per team. Bij 29 speeldagen en 12 wedstrijden per team is het gemiddeld elke 2 à 3 weken een wedstrijd, maar er zijn 3 klassen en teams die het liefst niet tegelijk willen spelen met een ander team. Gevolg daarvan is dat er meerdere teams éénmaal een rustpauze hebben van 4 weken en/of 3 wedstrijden achter elkaar moeten spelen. Aanpassingen hierop zijn alleen mogelijk door de 8 vrije velden in het hele seizoen of de eigen trainings-accommodatie te benutten. Dit zal men dan zelf onderling moeten regelen. Met ander woorden: er kan niet aan alle wensen worden voldaan.

Het voorlopige programma staat sinds eind juli op de website, maar er is nog steeds kans op kleine aanpassingen. We denken op 15 augustus het programma definitief te maken.